Încep Zilele Diasporei 2018

  • 17 August 2018 07:29
Încep Zilele Diasporei 2018

Astăzi, în Moldova încep Zilele diasporei. Evenimentul începe cu cea de-a opta ediție a Congresului Diasporei, la care vor participa peste 140 de cetățeni ai Moldovei care locuiesc peste hotare, precum și reprezentanți ai conducerii republicii.

În cadrul Congresului vor avea loc discuții multilaterale cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Sâmbătă va avea loc Cupa diasporei la minifotbal, cu participarea a patru echipe sportive: a Diasporei, Guvernului, Asociației Presei Sportive și a Asociației Tinerilor Românilor din afara granițelor.

Duminică va demara programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediția a VI-a.

Evenimentul este dedicat copiilor și tinerilor din diasporă și celor din Republica Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara de origine.

Pe parcursul a șapte zile, participanții la DOR vor fi încadrați în multiple activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istorie și culturii etc.

Organizând anual astfel de evenimente, Guvernul speră să implice diaspora și societatea civilă a Republicii Moldova în dezvoltarea durabilă a țării, să consolideze capacitățile diasporei și să stabilească relații cu concetățenii.

sursa: infotag

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău