Încălcări la alegeri: Un cetățean a depistat 15 persoane cu adresa sa de domiciului, se atestă transport organizat și erori în listele electorale

  • 20 Mai 2018 15:08
Încălcări la alegeri: Un cetățean a depistat 15 persoane cu adresa sa de domiciului, se atestă transport organizat și erori în listele electorale

Observatorii Promo Lex care monitorizează desfășurarea procesului electoral în cele 7 localități, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți, au identificat o serie de abateri noi și nereguli.

Printre acestea se numără transportul organizat în localitatea Jora de Mijloc, raionul Orhei, unde a fost observat un microbuz cu însemnele unui concurent electoral care transportă în repetate rânduri persoane la secția de vot. Dimineață acestea erau transportate cu un automobil de mici dimensiuni.
Mai multe cazuri de prezență nejustificată a unor persoane în secțiile de votare sau mai multe cazuri în care au fost repartizate legitimațiile unui partid politic reprezentanților unei formațiuni politice care nu au concurent în cursa electorală, potrivit Promo-Lex.

O alta încălcare contstată este legată de listele electorale. Au fost depistate 53 de cazuri și nereguli legate de listele electorale, erori și înscrierea de persoane străine la domiciliul anumitor alegători în municipiile Chișinău și Bălți. La secția 256 din Chișinău un cetățean a depistat 15 persoane cu adresa sa de domiciliu. Alegătorul a depus o contestație. Cele mai multe dintre cazuri se referă la 2-3 persoane domiciliate la aceeși adresa. Potrivit Promo Lex au existat mai multe situații în care alegători care se afla peste hotare și si-au retras domiciliul din R. Moldova se regăsesc în listele de bază, deși CEC anunța anterior că aceste persoane nu mai figurează pe listele respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău