În subsolurile blocurilor din Capitală au loc lucrări de dezinsecție și deratizare

  • 16 Mai 2018 10:31
În subsolurile blocurilor din Capitală au loc lucrări de dezinsecție și deratizare RTR Moldova

În subsolurile blocurilor de locuințe din oraș, dar și în zonele de odihnă și în parcurile din capitală au loc lucrări de deratizare și dezinsecție, transmite IPN.

Potrivit șefului Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, până în prezent au fost efectuate lucrări de deratizare și dezinsecție în 1249 de blocuri de locuit din gestiunea întreprinderilor municipale, dar și în 320 de blocuri din totalul de 1093 administrate privat. Până la sfârșitul lunii mai, vor fi încheiate intervențiile în blocurile tuturor gestionarilor fondului locativ.

Lucrările de deratizare și dezinsecție sunt executate de către Centrul de sănătate publică a municipiului Chișinău, în urma unei licitații publice organizate în acest sens. Pentru lucrările de dezinsecție și deratizare a fondului locativ din bugetul municipal în anul 2018 au fost alocați peste un milion de lei.

Primăria municipiului Chișinău menționează că lucrări de dezinsecție au fost desfășurate și în zonele de odihnă din Chișinău, în special în parcuri și scuaruri, împotriva larvelor de căpușe și a insectelor. În funcție de rezultat, intervenția va fi repetată peste 14 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău