În scurt timp, Simona Halep va începe colaborarea cu un nou antrenor. Când se va desfășura meciul cu Kaia Kanepi, din I-ul tur Australian Open

  • 12 Ianuarie 2019 15:47
În scurt timp, Simona Halep va începe colaborarea cu un nou antrenor. Când se va desfășura meciul cu Kaia Kanepi, din I-ul tur Australian Open

Revenită după problemele cauzate de o hernie de disc, Simona Halep a pierdut primul meci din 2019, în turul II la Sydney, Ashleigh Barty, scor 4-6, 4-6. Acum, liderul WTA se pregătește pentru Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Într-o conferință de presă susținută la Melbourne, Simona Halep a vorbit despre înlocuirea antrenorului Darren Cahill, de care s-a despărțit la finalul lui 2018, și a dezvăluit că în viitorul apropiat va începe o nouă colaborare, care este necesară la acest nivel, relatează Digi Sport.

"Este greu pentru mine să schimb persoana cu care muncesc pentru că eu mă atașez de oamenii din echipa mea. Nu pot schimba totul rapid. De fiecare dată când ai pe cineva în echipă, trebuie să dea 100 la sută.

După cum am spus mereu la acest nivel este imposibil fără antrenor. Deci probabil în viitorul apropiat voi avea pe cineva. Dar pentru moment sunt doar eu", a afirmat Simona Halep.

Simona Halep - Kaia Kanepi, în turul I la Australian Open 

Sportiva româncă a mai afirmat că tocmai Darren Cahill a anunțat-o cine va fi adversara ei din primul tur de la Australian Open - Kaia Kanepi.

"Darren mi-a trimis un mesaj pentru că el a efectuat tragerea la sorți. Eram la Nike și îmi luam noua încălțăminte. Când am văzut mesajul, am spus: Ok, fie ce-o fi. Acum mă bucur de noua încălțăminte și apoi mă gândesc la meci", a mai spus Simona.

Simona Halep, locul 1 WTA, finalista ultimei ediții, va evolua cu estona Kaia Kanepi, locul 70 WTA, în primul tur de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, marți, de la ora 10.00. 

Kanepi a învins-o pe Halep, anul trecut, în primul tur al US Open, cu 6-2, 6-4. Românca s-a impus și ea, în prima lor întâlnire, în 2014, la Doha, în turul I, cu 6-4, 3-6, 7-6 (5).

Meciul numărului unu mondial este primul programat pe "Margaret Court Arena", a doua ca importanță a complexului de la Melbourne, acolo unde se dispută Australian Open, potrivit MEDIAFAX.

Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 25 WTA, va juca împotriva lui Venus Williams, locul 37 WTA, tot pe terenul pe care se duelează Halep, dar în ultimul meci al sesiunii de dimineață.

Altfel, pe terenul 12, Marius Copil îl va întâlni pe Marcel Granollers, iar Ana Bogdan va juca, marți, cu Iga Swiatek. Luni, în prima zi a competiției de pe pământ australian, Irina Begu va avea o confruntare cu Andreea Petkovic, Sorana Cîrstea se va lupta cu Rebecca Peterson și, tot luni, Monica Niculescu va da piept cu Amanda Anisimova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău