Împotriva Ungariei ar putea fi declanșată procedura de infringement din cauza pachetului de legi "Stop Soros"

  • 18 Iulie 2018 14:51
Împotriva Ungariei ar putea fi declanșată procedura de infringement din cauza pachetului de legi

Comisia Europeană (CE) ar putea să declanșeze, joi, procedura de infringement împotriva Ungariei din cauza pachetului de legi "Stop Soros" - au precizat miercuri surse de la Bruxelles.

Funcționarii UE au relatat că Executivul de la Bruxelles va transmite așa-numita scrisoare oficială guvernului ungar și astfel va fi declanșată această procedură din cauza legii "Stop Soros", adoptată în iunie, și din cauza modificării constituției țării, modificare considerată de Comisia Europană îngrijorătoare din mai multe puncte de vedere.

Autoritățile ungare vor avea, probabil, o lună sau două la dispoziție pentru a răspunde la obiecțiile prezentate de CE. Dacă Guvernul Ungariei nu va răspunde la această scrisoare sau răspunsul nu va fi suficient de satisfăcător, Comisia Europeană poate decide trimiterea unei opinii cu motivare autorităților de la Budapesta, după care Ungaria va avea posibilitatea să apeleze la Curtea Europeană de Justiție.

Unul din purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene a declarat, anterior, că se va lua în considerare și punctul de vedere al Comisiei de la Veneția, care a solicitat autorităților de la Budapesta retragerea unor prevederi ale pachetului de legi, arătând că acestea obstrucționează grav activitatea ONG-rilor care funcționează conform legii.

Potrivit motivării guvernului ungar, scopul modificării Legii fundamentale este apărarea suveranității naționale a Ungariei și interzicerea colonizării țării cu populații străine, iar legea "Stop Soros" prevede sancționarea înlesnirii și organizării migrației ilegale.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău