Ilan Șor își suspendă activitatea de primar. Cine îi va prelua atribuțiile

  • 11 Ianuarie 2019 14:26
Ilan Șor își suspendă activitatea de primar. Cine îi va prelua atribuțiile

Primarul de Orhei, Ilan Șor, își suspendă activitatea pe durata campaniei electorale. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, susținută vineri, 11 ianuarie, transmite IPN.

Ilan Șor a declarat că, pe durata suspendării mandatului de primar, atribuțiile sale vor fi preluate de către adjuncta sa, Diana Memeț. „Este un om profesionist, care cunoaște toate problemele orașului nostru, dar cel mai important, cunoaște cum să le soluționeze”, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor este cap de listă a Partidului Șor în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. De asemenea, acesta candidează în circumscripția uninominală nr. 18 Orhei.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, în calitate de fost președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. Următoare ședință este programată pentru 21 ianuarie, aceasta fiind amânată până acum de mai multe ori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău