Igor Dodon va merge la Moscova săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu Vladimir Putin

  • 22 Ianuarie 2019 16:59
Igor Dodon va merge la Moscova săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu Vladimir Putin

Președintele Igor Dodon va întreprinde săptămâna viitoare o nouă vizită în Federația Rusă, unde se va întâlni cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov a declarat, citat de Agenția de știri TASS că urmează a fi discutate un șir de chestiuni, inclusiv comercial-economice.

Potrivit sursei, Igor Dodon ar urma să discute și problemele legate de exportul produselor moldovenești în urma embargoului impus de Rusia Ucrainei de la 1 ianuarie.

Amintim că în urma unei alte întrevederi cu Vladimir Putin, de la sfârșitul lunii octombrie 2018, Igor Dodon declara că a obținut acordul Moscovei privind importul produselor agricole și scutirea de taxe vamale a merelor moldovenești, pe un termen de șase luni. Experții au calificat atunci înțelegerile respective dintre Dodon și Putin drept electorale.

Totuși, promisiunile șefului statului nu s-au realizat din cauza interdicțiilor pe care Moscova le-a impus mărfurilor care provin din Ucraina și a celor care tranzitează teritoriul ucrainean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău