Igor Dodon, despre „planul Kozak”: Am ratat cea mai reală șansă de a rezolva problema transnistreană

  • 17 Iulie 2018 16:14
Igor Dodon, despre „planul Kozak”: Am ratat cea mai reală șansă de a rezolva problema transnistreană

Președintele Igor Dodon a anunțat că a discutat, ieri, la Moscova cu reprezentantul Rusiei pentru relațiile comercial-economice cu R. Moldova, Dmtri Kozak, despre problema transnistreană, menționând că i-a spus oficialului rus că aceasta poate fi rezolvată nu la nivel bilateral, dar în contextul 5+2.

Declarațiile au fost făcute în fața jurnaliștilor după conferința de presă susținută astăzi, în comun cu președintele Macedoniei, Gjorge Ivanov. Întrebat despre „planul Kozak” privind diferendul transnistrean al cărui autor este vicepremierul rus, Igor Dodon a declarat că „anul 2003 a fost anul în care noi am ratat posibilitatea soluționării problemei transnistrene”. „Am ratat cea mai reală șansă de a rezolva problema transnistreană. Lucrurile s-au schimbat cu mult, iar modelul nu mai este actual. Nu putem să acceptăm un model de soluționare a problemei transnistrene din afara țării. Trebuie să fie un model elaborat la Chișinău, discutat, agreat cu Tiraspolul și mai departe să fie propus în formatul 5+2 pentru negocieri”, a adăugat președintele.

Potrivit lui Igor Dodon, în toamnă, oficialul rus va întreprinde o vizită la Chișinău. Menționăm că liderul rus, Vladimir Putin, a semnat pe 11 iulie decretul prin care l-a numit pe Dmitri Kozak responsabil de relațiile cu R. Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău