Herman Van Rompuy: UE este de partea voastră astăzi

  • 27 Iunie 2014 14:39
Herman Van Rompuy: UE este de partea voastră astăzi

Aceste documente nu sunt simple acorduri, ci reprezintă pietre de temelie în istoria relațiilor noastre, a declarat, în deschiderea ceremoniei, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

 ”În Kiev, dar și în alte orașe ucrainene, oamenii și-au dat viața pentru această apropiere cu Uniunea Europeană, nu îi vom uita”, a subliniat președintele Consiliului European. ”Această semnare este un punct de pornire în drumul către cele mai ambițioase relații externe dezvoltate vreodată cu Uniunea Europeană și nu reprezintă etapa finală a acestei cooperări. 

Trebuie să depuneți eforturi mai mari pentru a întări democrația și economia, a adăugat Herman van Rompuy. Vă vom oferi sprijin financiar - scopul nostru este să vă integrați complet pe piața unică, a mai punctat președintele Consiliului European: 

”Uniunea Europeană este de partea voastră astăzi mai mult ca niciodată. Aveți sprijinul, solidaritatea și  recunoașterea integrității teritoriale din partea noastră. Nu există nimic în aceste acorduri, sau abordările Uniunii Europene care ar putea afecta Rusia în vreun fel. Uniunea Europeană este gată să discute cu Rusia cât va fi nevoie pentru a clarifica neînțelegerile, acolo unde ele există și pentru a construi împreună un viitor mai sigur pentru continentul nostru comun”, a declarat Herman van Rompuy.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău