Guvernul spaniol va aproba creșterea salariului minim într-o ședință extraordinară

  • 12 Decembrie 2018 12:15
Guvernul spaniol va aproba creșterea salariului minim într-o ședință extraordinară

Guvernul spaniol va aproba la 21 decembrie o creștere cu 22 de procente a salariului lunar minim, respectiv până la 900 de euro, a anunțat miercuri premierul Pedro Sanchez, potrivit Rador.

Creșterea salarială, ce urmează să intre în vigoare în luna ianuarie, a fost convenită alături de partidul anti-austeritate Podemos, ca parte din eforturile premierului socialist de a obține suficient sprijin pentru adoptarea în parlament a bugetului pentru exercițiul financiar 2019

Creșterea salarială, inițial așteptată a fi decisă la 28 decembrie, va fi aprobată prin decret în contextul în care cabinetul va avea o reuniune excepțională la Barcelona, la 21 decembrie, în ceea ce Sanchez califică a fi un semn că guvernul dorește să impulsioneze "prosperitatea pentru toate teritoriile".

Tensiunile legate de Catalonia sunt unele dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă premierul, care controlează mai puțin de un sfert dintre fotoliile parlamentare. Administrația regională catalană s-a confruntat cu proteste anti-austeritate în utlimele săptămâni.

Socialiștii lui Sanchez au nevoie de sprijinul partidelor mai mici pentru adoptarea unor legi, cum este și proiectul de buget.

Sursa: rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău