Guvernul propune spre ratificare Acordul interstatal privind schimbul de date ADN

  • 28 Noiembrie 2018 19:23
Guvernul propune spre ratificare Acordul interstatal privind schimbul de date ADN

Guvernul a aprobat și propune Parlamentului spre ratificare Acordul între părțile Convenției privind cooperarea polițienească în Europa de Sud-Est privind schimbul automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor, transmite IPN.

Condițiile în care va fi furnizată informația genetică sunt stabilite în Legea cu privire la înregistrarea genetică judiciară, astfel încât să fie respectat principiul confidențialității și altor prevederi legislative naționale și internaționale. Legea respectivă va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Acordul a fost pe 13 septembrie anul curent,  la Viena, Austria. Părțile care vor implementa prevederile Acordului sunt: Moldova, Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia. Documentul este încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Primul laborator de expertiză genetică din Republica Moldova a fost deschis la 13 iunie 2018, la Centrul de medicină legală din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău