Guvernul irlandez își intensifică pregătirile pentru eventualitatea în care Regatul Unit ar părăsi UE fără un acord de retragere

  • 11 Decembrie 2018 18:30
Guvernul irlandez își intensifică pregătirile pentru eventualitatea în care Regatul Unit ar părăsi UE fără un acord de retragere

Guvernul irlandez își intensifică pregătirile pentru eventualitatea în care Regatul Unit ar părăsi Uniunea Europeană fără un acord de retragere, a declarat vicepremierul irlandez Simon Coveney, citat de Reuters.

Motivul este opoziția parlamentarilor britanici față de mecanismul de ''backstop'' pentru evitarea reapariției unei ''frontiere dure'' între Republica Irlanda și Irlanda de Nord.

Economiștii au avertizat că un Brexit fără acord va afecta Republica Irlanda chiar într-o mai mare măsură decât Regatul Unit.

Mecanismul de ''backstop'' prevede că Regatul Unit va rămâne în uniunea vamală cu UE și că Irlanda de Nord va rămâne și ea aliniată unor norme ale pieței unice europene, dacă Londra și Bruxelles-ul nu reușesc să convină o altă soluție pentru frontiera dintre Republica Irlanda și Irlanda de Nord sau nu reușesc să convină un nou tip de relație comercială post-Brexit, transmite Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău