Guvernul german a adoptat un proiect privind legalizarea celui de „al treilea sex”. Cum va fi formulat

  • 16 August 2018 15:02
Guvernul german a adoptat un proiect privind legalizarea celui de „al treilea sex”. Cum va fi formulat

Guvernul german a adoptat miercuri, 15 august, un text care legalizează un "al treilea sex" pe certificatele de naștere, care face din această țară o deschizătoare de drumuri în Europa în recunoașterea persoanelor intersexuale, relatează AFP, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Pe lângă "feminin" sau "masculin" va putea fi înscrisă și mențiunea "divers" în cazul persoanelor în cauză, potrivit acestui proiect de lege care trebuie aprobat de parlament.

"Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identității sale sexuale", a declarat ministrul justiției social-democrat Katarina Barley (SPD), apreciind că această modernizare a stării civile ar fi trebuit să aibă loc de mult timp.

Guvernul de mare coaliție între conservatorii Angelei Merkel și social-democrați aplică astfel o decizie a Curții constituționale din 2017.

Cea mai înaltă instanță din Germania le-a dat deputaților termen până la "sfârșitul lui 2018" pentru a vota legalizarea unui "al treilea sex".

Până în prezent, era posibil în Germania din mai 2013 să nu se completeze locul legat de sex, cei interesați putând apoi, în cursul vieții lor, fie să aleagă unul dintre cele două sexe, fie să păstreze secțiunea necompletată.

Alte țări din Europa s-au angajat și ele pe calea recunoașterii unui al treilea gen, precum Olanda sau Austria.

În Franța, orice individ trebuie să aibă completată mențiunea privind sexul în termen de cinci zile de la naștere. 

Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% și 1,7% din populația mondială este intersexuală.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău