Guvernul britanic a aprobat proiectul acordului privind Brexit

  • 15 Noiembrie 2018 09:45
Guvernul britanic a aprobat proiectul acordului privind Brexit

Guvernul de la Londra a ajuns la un acord privind termenii retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a transmis miercuri seară premierul Theresa May, după o ședință specială cu membrii Cabinetului, liderul de la Londra admițând că una dintre opțiuni ar putea fi evitarea Brexit, scrie Mediafax.

"Decizia colectivă a Cabinetului guvernamental a fost în sensul susținerii proiectului de acord" negociat cu Uniunea Europeană. "Acest proiect de acord a fost cel mai bun care ar fi putut fi negociat", a declarat Theresa May, potrivit sursei citate.

"Acest lucru este în mod ferm în interesul național și este vorba de un acord adecvat rezultatului referendumului. Decizia protejează locuri de muncă și uniunea britanică. Este vorba de o decizie care va fi verificată intens, dar am avut de ales între a construi un viitor pentru țara noastră sau a reveni în punctul inițial, fără a da curs promisiunii asociate referendumului", a spus Theresa May.

Comisia Europeană a confirmat, miercuri seară, că Marea Britanie și Uniunea Europeană au ajuns la un acord "decisiv" pe tema Brexit.

"Negociatorii Comisiei Europene și Marii Britanii au ajuns la un acord asupra condițiilor Articolului 50 al Tratatului UE. Toate aspectele acordului Brexit au fost finalizate și stabilite la nivelul echipelor de negociere. Acest acord marchează un moment decisiv în negocieri", transmite Comisia Europeană.

După ce va fi aprobat de Consiliul European, acordul va intra în procedura de ratificare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău