Guvernul a aprobat un nou plan de acțiuni pentru lupta cu corupția

  • 16 Mai 2018 16:07
Guvernul a aprobat un nou plan de acțiuni pentru lupta cu corupția

Guvernul a aprobat un nou plan de acțiuni pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul angajaților Ministerului de Interne. Documentul prevede efectuarea verificărilor inopinate ale angajaților și sancționarea acestora în caz de încălcare a exigențelor de integritate.

De asemenea, ar urma să fie încurajată denunțarea actelor de corupție și să fie asigurată protecția avertizorilor de integritate. Planul mai prevede eficientizarea mecanismului de angajare și promovare a funcționarilor în bază de merit și de integritate profesională.

Totodată, va fi examinată posibilitatea de a presta serviciile MAI prin intermediul ghișeelor unice și online, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Printre mecanismele aplicate până în prezent pentru prevenirea actelor de corupție, este menționată crearea în cadrul MAI a Serviciului protecție internă și anticorupție,  supravegherea video a activității echipajelor poliției de patrulare și mecanismul de stimulare financiară a angajaților, în mărime de 25 la sută din suma amenzilor încasate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău