Guvernul a aprobat măsuri de eficientizare a controalelor asupra alimentelor destinate copiilor

  • 18 Iulie 2018 18:12
Guvernul a aprobat măsuri de eficientizare a controalelor asupra alimentelor destinate copiilor

Guvernul a aprobat o instrucțiune ce ar urma să eficientizeze controalele asupra produselor alimentare destinate copiilor și elevilor, să asigure corectitudinea și transparența la procurarea, livrarea și prelucrarea lor, pentru a preveni cazurile de intoxicații.

Documentul stabilește etapele și responsabilitățile tuturor actorilor implicați în organizarea alimentației în instituțiile de învățământ general, la toate etapele – de la achiziția produselor sau serviciilor alimentare, până la masa copiilor.

De la 1 septembrie, normele financiare alocate pentru alimentația copiilor și elevilor în instituțiile educaționale vor fi majorate cu 2 lei per copil pe zi.

Zilnic, peste 305 mii de copii și elevi sunt alimentați în instituțiile de învățământ din țară. În bugetul pentru anul curent, în acest scop este prevăzut circa 1 miliard de lei, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Opoziția consideră că suplimentarea alocației cu doar doi lei pe zi pentru fiecare copil este prea mică. Platforma DA a cerut astăzi majorarea substanțială a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău