Guillaume Scheurer | Elveția reiterează importanța valorilor democratice, inclusiv supremația legii în R.Moldova

  • 13 Noiembrie 2018 15:24
Guillaume Scheurer | Elveția reiterează importanța valorilor democratice, inclusiv supremația legii în R.Moldova

Elveția reiterează importanța valorilor democratice, inclusiv supremația legii, pluralismul media, oportunitățile pentru societate civilă, precum și alegerile libere și corecte.

Poziția a fost expusă de către ambasadorul Elveției în Republica Moldova cu reședința la Kiev, Guillaume Scheurer, aflat într-o vizită la Chișinău, și care a avut o întrevedere cu președinta PAS, Maia Sandu, și președintele PPPDA, Andrei Năstase, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de ambasadă se menționează că liderii celor două formațiuni au vorbit despre îngrijorările pe care le au privind situația din țară și despre intențiile lor în plan politic.

Guillaume Scheurer se află la Chișinău pentru întrevederi cu persoane oficiale, reprezentanți ai societății civile și partide politice, precum și membri ai comunității diplomatice.

Elveția a lansat în aprilie 2018 o nouă Strategie de cooperare pentru Moldova de patru ani, axată pe trei domenii: Sănătate, Guvernare locală, Dezvoltare economică și angajare în câmpul muncii. Toate proiectele finanțare de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare promovează drepturile omului, egalitatea de gen și incluziunea socială. Pentru punerea în aplicare a prevederilor Strategiei de cooperare 2018-2021, Guvernul Elveției a planificat un buget de 46,9 milioane de franci elvețieni.

Elveția a susținut transformările politice, sociale și economice din Moldova începând cu anul 2000. De atunci a devenit unul din principalii donatori de granturi. În prezent, Elveția este cel mai mare donator bilateral în domeniul ocrotirii sănătății din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău