Grupul danez ISS se retrage din 13 țări, inclusiv din România și elimină 100.000 de locuri de muncă

  • 10 Decembrie 2018 10:55
Grupul danez ISS se retrage din 13 țări, inclusiv din România și elimină 100.000 de locuri de muncă

Grupul danez ISS A/S, cel mai mare furnizor mondial de servicii de curățenie, intenționează să elimine aproximativ 100.000 de locuri de muncă, adică aproximativ o cincime din forța sa de muncă globală și să iasă de pe 13 piețe cel mai puțin profitabile, printre care se numără și România, transmite Bloomberg.

Grupul danez ISS A/S, cel mai mare furnizor mondial de servicii de curățenie, intenționează să elimine aproximativ 100.000 de locuri de muncă, adică aproximativ o cincime din forța sa de muncă globală, și să iasă de pe 13 piețe cel mai puțin profitabile, printre care se numără și România, transmite Bloomberg.

ISS, unul dintre cei mai importanți angajatori din Europa, a decis să adopte aceste măsuri drastice după ce acțiunile sale au înregistrat o scădere de 18% în acest an, unul dintre motive fiind și pariurile făcute de fondurile speculative împotriva companiei.

Echipa managerială a anunțat luni că intenționează să simplifice afacerile prin restructurările anunțate. Operațiunile din 13 țări (Thailanda, Filipine, Malaezia, Brunei, Brazilia, Chile, Israel, Estonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia și România) vor fi vândute. Acționarii ISS vor primi cel puțin un sfert din suma 2,5 miliarde coroane (383 milioane dolari) așteptată de pe urma vânzării operațiunilor, a declarat directorul general Jeff Gravenhorst.

'Trebuie să ne concentrăm capitalul și resursele pe acei clienți, servicii și regiuni care pot beneficia cu adevărat de investițiile noastre viitoare', a subliniat Jeff Gravenhorst.

Toate aceste acțiuni ar urma să permită ISS să își îmbunătățească performanțele financiare printr-o creștere mai puternică. Firma daneză estimează o creștere organică de 4-6% pe an pe termen mediu, comparativ cu o creștere de 1,5 - 3,5% așteptată în 2018.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău