Germania | Angela Merkel se confruntă cu o săptămână crucială pe fondul disputelor privind migrația

  • 25 Iunie 2018 14:15
Germania | Angela Merkel se confruntă cu o săptămână crucială pe fondul disputelor privind migrația

Cancelarul german Angela Merkel se confruntă cu o săptămână crucială care ar putea decide viitorul guvernului său în contextul în care are de-a face cu o criză privind politica de migrație atât în țară, cât și în străinătate, relatează dpa.

Ea încearcă să aplaneze o dispută cu ministrul de interne Horst Seehofer privind politica de primire a migranților. El a amenințat că va începe să blocheze unii solicitanți de azil la granițe de la începutul lunii viitoare.

Seehofer este de asemenea președintele aliatului de coaliție al lui Merkel, Uniunea Creștin Socială (CSU) din Bavaria, ceea ce înseamnă că disputa ar putea pune sub semnul întrebării guvernul de coaliție format din creștin-democrații (CDU) conduși de cancelar, CSU și social-democrați (SPD, de centru-stânga).

Prima întâlnire a Angelei Merkel are loc luni cu propriul partid, CDU, cel mai puternic membru al coaliției.

Apoi, marți, va avea o întâlnire cu liderii coaliției. Vicepreședintele SPD Ralf Stegner a declarat presei în weekend că partidul său nu va susține respingerea imediată a migranților care ajung la granițele Germaniei.

Surse din cadrul SPD au declarat pentru dpa că se fac pregătiri pentru posibil alegeri anticipate în cazul în care coaliția se va destrăma.

Joi, liderii din UE se reunesc la Bruxelles în încercarea de a îmbunătăți măsurile limitate luate până acum pentru a găsi o soluție la nivel european la chestiunea migrației.

Seehofer și CSU ar trebuie să acorde Angelei Merkel mai mult timp pentru a rezolva chestiunea migrației, a declarat comisarul european pentru buget și resurse umane, germanul Günther Oettinger.

Oettinger, care este membru al CDU, a declarat luni pentru cotidianul regional Reutlinger General-Anzeiger că este de părere că vor exista progrese până la reuniunea liderilor din UE.

"Dar nu va exista un consens de tipul celui așteptat de unii din CSU", a atras el atenția.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău