Gala premiilor „100 pentru Centenar”. O statuetă celebră de la Bruxelles, îmbrăcată în port național românesc

  • 16 Mai 2018 12:50
Gala premiilor „100 pentru Centenar”. O statuetă celebră de la Bruxelles, îmbrăcată în port național românesc

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) de la București organizează, în premieră, Gala „100 pentru Centenar” prin care 10 români de succes, adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din 10 țări cu comunități semnificative de români, vor primi distincții simbolice din partea Guvernului României.

Potrivit unui comunicat al ministerului, lansarea proiectului va avea loc, astăzi, la Bruxelles, în Belgia, în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a membrilor misiunii diplomatice a României de la Bruxelles, a reprezentanților mediului asociativ românesc din teritoriu, a mass-media în limba română, a autorităților locale, precum și a tuturor românilor interesați să participe.

Evenimentul este primul din seria celor aflate pe agenda MRP, urmând a fi organizat și în Statele Unite ale Americii (Washington), Portugalia (Lisabona), Franța (Paris), Italia (Roma), Spania (Madrid), Grecia (Atena), Germania (Berlin), Marea Britanie (Londra) și Israel (Ierusalim).

Tot ca parte a promovării valorilor românești, în cadrul deplasării în Belgia, ministrul Natalia-Elena Intotero va lua parte și la Ziua Costumului Popular Românesc. În vederea celebrării unicității tradițiilor românești, Primăria Bruxelles-ului a dispus ca celebra statuetă Manneken Pis, una dintre atracțiile turistice ale Capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum național românesc, mai precis în cel de călușar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău