Fundația Transnistria, inaugurată astăzi la Moscova

  • 22 Ianuarie 2019 08:14
Fundația Transnistria, inaugurată astăzi la Moscova

La Moscova, se va deschide astăzi Fundația Transnistria, având ca obiect de activitate 'dezvoltarea relațiilor culturale, sociale si economice cu Rusia".

Evenimentul a fost confirmat de Ministerul rus de Externe, Moscova precizând că poziția sa în reglementarea problemei transnistrene nu se va schimba. 

La Moscova va fi inaugurată marți reprezentanța Transnistriei, anunțul urmând convorbirilor din capitala rusă dintre ambasadorul cu însărcinări speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, și șeful departamentului de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. Ministerul rus de Externe a anunțat inaugurarea Fundației Transnistria pentru dezvoltarea legăturilor sociale și culturale, recent înregistrată în Rusia.

Potrivit statutului fundației, citat de MAE rus, aceasta va întreține la Moscova contacte directe, va stabili legături în domeniile economic, social și cultural.

Ministerul rus de Externe subliniază că inaugurarea Fundației Transnistria nu va schimba poziția principială a Rusiei în problema reglementării transnistrene, amintind că asemenea structuri au funcționat în Rusia și în trecut.

În același timp, Ministerul de Externe de la Tiraspol a anunțat că la Moscova va fi deschisă reprezentanța oficială a Transnistriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău