FOTO | VIDEO | Vladimir Beșleagă la Roman: A venit timpul să respectăm istoria și dorința românilor de a fi uniți

  • 30 Martie 2018 11:00
FOTO | VIDEO | Vladimir Beșleagă la Roman: A venit timpul să respectăm istoria și dorința românilor de a fi uniți

Prezent la Roman, cu ocazia lansării proiectului cultural „Maluri de Prut- Basarabia Necunoscută" scriitorul Vladimir Beșleagă a fost invitat special în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Roman la care ieri, 29 martie, s-a votat o Declarație de ReUnire cu Basarabia. După ce a fost citit de primarul Lucian Micu, documentul a fost semnat de toți consilierii inclusiv de deputatul Laurențiu Leureanu.

„A venit timpul să respectăm istoria și să respectăm din nou dorința românilor de a fi uniți, prin simțiri și hotare. Centenarul Marii Uniri reaprinde voința populației de reîntregire a neamului și avem decizia istorică să aducem un omagiu plin de recunoștintă înaintașulor noștri" se arată în textul declarației care i-a fost înmânată scriitorului Vladimir Beșleagă.

„Vă mulțumesc pentru această bucurie de a avea onoarea de a participa la acest eveniment pe care noi l-am așteptat și îl așteptăm mereu. Un vis frumos până la urmă se realizează, pentru că visul este bazat pe o istorie comună, pe o limbă comună, pe un destin comun și cât de greu ar fi urcușul, până la urmă se realizează", a declarat în discursul său Vladimir Beșleagă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău