FOTO/VIDEO | Protest în fața Parlamentului împotriva reglementărilor fiscale

  • 27 Iulie 2018 13:50
FOTO/VIDEO | Protest în fața Parlamentului împotriva reglementărilor fiscale

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, din care fac parte Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, au protestat în fața sediului Legislativului. Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de adoptarea de către deputați a pachetului de legi care legiferează veniturile și bunurile dobândite ilegal și scandează lozinci antiguvernamentale.

Adunați în fața sediului Parlamentului participanții la acțiunea de protest au susținut că ultimele legi adoptate ieri, 26 iulie, de parlamentari sunt o palmă gravă dată democrației și transformă Republica Moldova într-o zonă legală de spălare a banilor murdari. Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

”Legea asta prevede că orice om din orice colt al lumii, din orice off shore, poate să vină să declare niște bani. Nimeni nu verifică oproviniența acestor bani și ce se întâmplă cu ei după declararea lor. Plătește o taxă mizeră de trei procente și gata. Acest lucru înseamnă legalizarea oficială a capitalului murdar, inclusive cel furat de la noi. Avem o guvernare anti-europeană și anti- democratică implicate în furtul miliardelor”

La protestul celor de la PPDA s-au alăturat și manifestanții ”Ocupy Guguță” care se opun transformării Cafenelei Guguță din Parcul Ștefan cel Mare într-un hotel cu 10 etaje.

Nimeni din parlamentari nu a ieșit să discute cu manifestanții.

Duminică, 29 iulie, o manifestație anti-guvernare va fi organizată la Ungheni, urmând ca proteste similare să aibă loc și la Nisporeni și Ialoveni. O amplă manifestare a opoziției extraparlametare ar urma să aibă loc pe 26 august în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. 

Tot astăzi, nemultumiți de faptul că anterior liderii de opoziție s-au arătat indignati de construcția Arenei Chișinau, reprezentanti și simpatizanți ai mai multor federații de sport au manifestat în fața sediului PAS. Veniți cu pancarte pe care și-au trecut mesajele nemulțumirii, manifestanții au scandat: "Jos mâinele de pe sport", "Da Arena Chișinau" și "Sportul este o prioritate". 

Tot în fața sediului Parlamentului au fost mobilizați mai mulți polițiști. Menționăm că Parlamentul a aprobat, ieri, legile privind reformele fiscale. UE, SUA și FMI au criticat aceste legi. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău