FOTO | Protest la Ambasada Ucrainei de la Chișinău împotriva construirii hidrocentralelor pe râul Nistru

  • 14 Martie 2018 16:44
FOTO | Protest la Ambasada Ucrainei de la Chișinău împotriva construirii hidrocentralelor pe râul Nistru

Un protest al societății civile a avut loc în fața ambasadei Ucrainei de la Chișinău, în legătură cu intențiile Kievului de a extinde Complexul Hidroenergetic Nistrean și de a construi încă 6 hidrocentrale pe râul Nistru.

Inițiativa le aparține câtorva activiști în domeniul protecției mediului, care au semnalat că Guvernul de la Chișinău ar fi gata să facă o serie de compromisuri în cadrul unui acord pe care îl negociază cu Executivul de la Kiev.

Ei le solicită autorităților ucrainene, celor de la Chișinău, dar și oficialilor europeni să  acționeze în vederea protecției râului Nistru și pentru a preveni diminuarea debitului de apă până la nivelul critic.

Faptul că locuitorii Chișinăului, dar și ai Odesei și altor ai orașe de pe ambele maluri ale Nistrului ar putea rămâne fără apă potabilă ca urmare a exploatării intense a râului, a fost semnalat de mai mulți ani de către ecologiștii din Republica Moldova și din Ucraina. În prezent, guvernele celor două țări negociază un acord referitor la Complexul Hidroenergetic Nistrean și extinderea lui, dorit în special de partea ucraineană, iar experții atrag atenția că autoritățile de la Chișinău ar putea face mai multe cedări Kievului, care ar putea afecta grav situația Nistrului

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău