FOTO | Profesorul Ion Mărgineanu continuă calea pe jos până în capitala Unirii - Alba Iulia: Lumea se sprijină pe oameni buni

  • 11 Noiembrie 2018 17:58
FOTO | Profesorul Ion Mărgineanu continuă calea pe jos până în capitala Unirii - Alba Iulia: Lumea se sprijină pe oameni buni

Reporterul Radio Chișinău Ina Guțu îl însoțește pe Ion Mărgineanu în Marșul Unirii. Sâmbâtă ei au parcurs împreună 14 km prin satele de peste Prut, iar astăzi, după ce au mers 12 km de la Hanul Ancuței până la Războienii de Jos, și-au propus să mai parcurgă încă vreo 16 km și să ajungă diseară la Girov.  

„M-am pornit azi dimineață de la Hanul Ancuței, mergem spre Piatra Neamț, am trecut prin Tupilați, Războienii de Jos. Astăzi e o zi mai cețoasă, mai rece, spre deosebire de ziua de sâmbătă, dar călătoria cu dl Mărgineanu este interesantă și am avut o întâlnire foarte frumoasă la Tupilați”, relatează Ina Guțu.

Ion Mărgineanu spune că are o plăcere deosebită să călătorească împreună cu colega noastră și că ieri și azi cât au călătorit împreună nici n-a simțit distanța.

„Azi trebuie să parcurgem 14 km, dar vom face împreună 28 de km, spune Ion Mărgineanu. Eu sunt foarte fericit de aventura mea și plin de impresii. Învăț foarte mult de la oamenii cu care mă întâlnesc. Păcat ca am pornit singur, dacă ar fi măcar vreo 10-20 de oameni să vadă ceea ce văd eu – frumusețile țării, natura, dar mai ales bunătatea oamenilor. M-am întâlnit cu oamenii din satul Tupilați și ne părea rău să ne despărțim – atâta bunătate! Primele întrebări sunt: - unde dormiți? – ce mâncați? – când vă odihniți? Iar eu le spun vorbele răposatei mele neveste: „Lumea se sprijină pe oameni buni”. Mă simt în satele Moldovei din România ca la mine acasă. Vă îndemn să veniți să vedeți frumusețile Patriei care vă așteaptă”, povestește el.

Profesorul Ion Mărgineanu, fost deputat în primul Parlament, a pornit pe 1 noiembrie, pe jos, din Bălți spre Alba Iulia, pentru a spune tuturor că basarabenii își doresc Unirea.

După ce a trecut Prutul, a traversat Iașul, Podul Iloaiei, Târgul Frumos și Războieni, Mircești și Ștefan cel Mare, Ion Mărgineanu, va face un popas și la Piatra Neam, marți, pe 13 noiembrie. El este așteptat la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu Neamț, la o discuție de suflet cu publicul nemțean.

FOTO | Profesorul Ion Mărgineanu continuă calea pe jos până în capitala Unirii - Alba Iulia: Lumea se sprijină pe oameni buni

Întâlnirea are loc în cadrul proiectului cultural ”Maluri de Prut-Basarabia Necunoscută” organizat de Biblioteca Județeană, G.T. Kirileanu Neamț în parteneriat cu Radio România Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău