FOTO | Mai multe centre de consultare în privința Unirii cu România au fost deschise în Chișinău

  • 03 Aprilie 2018 13:30
0%
00:00:00
00:00:00

Mai multe centre de consultare în privința Unirii cu România au fost deschise în Chișinău în cadrul cercetării sociologice lansate ieri, 2 aprilie. Cei domiciliați în Chișinău, își pot exprima opinia în formă scrisă în fața Primăriei, la km 0 de lângă Poșta Moldovei, în fața magazinului Unic, pe strada Mircea cel Bătrân la rondul de la Ciocana, pe Bulevardul Dacia nr 23 sau în fața fostului cinematograf ”Flacăra”. Opțiunea poate fi exprimată și electronic pe site-ul decid.md. Până la această oră, peste 5 mii de persoane s-au exprimat în cadrul sondajului privind Unirea cu România, inclusiv peste două mii pe site.

Dintre persoanele care au ales să își exprime opinia pe platforma electronică, aproximativ 70 la sută sunt în favoarea Unirii cu România. Datele din anchetele scrise vor fi publicate abia la finalul cercetării, potrivi organizatorilor. Modul în care decurge colectarea datelor în acest sondaj, care se dorește a fi cel mai amplu exercițiu pe subiectul Unirii de la obținerea independenței, va fi monitorizat de experți internaționali. 

”În această primă față cu întrebări de tip închis Da sau Nu vrem să obținem date cât mai precise pozitive sau negative în privința ReUnificării. Prin intermediul platformei electronice, colectării datelor din ușă în ușă sau la centrele de informare vom obține un număr mare de răspunsuri, și un indicator bun despre ce își doresc oamnii din Moldova, în primă fază cei din municipiul Chișinău. Oricare dintre răspunsuri este corect”, spune Șeful echipei de experți, Philip Andrew Stapley.

În acest exercițiu sunt implicați și aproximativ 300 de operatori care merg din ușă în ușă pentru a colecta informații. Alexandru Gamangi, sociolog și doctor în economie.

Cercetarea sociologică pe care o va realiza Centrul Social-Politic European se va încheia în Chișinău pe 14 aprilie. În studiu vor fi incluse o sută de mii de persoane din cele peste 300 de mii cu drept de vot din municipiul Chișinău.

Acesta este primul sondaj de opinie realizat exclusiv pe tema Unirii, potrivit organizatorilor, care intenționează să extindă consultarea și la nivel național.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău