FOTO | Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - „RadiRo", eveniment produs de Radio România

  • 20 Noiembrie 2018 08:17
FOTO | Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - „RadiRo

Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - "RadiRo" - ediția a IV-a -, eveniment produs de Radio România, a început ieri, 18 noiembrie 2018.

Primul concert a fost susținut de Orchestra Națională Radio, cu dirijorul Jean-Claude Casadesus și pianistul Javier Perianes - solist. Programul de la Sala Radio a inclus Rapsodia română op. 11 nr. 1 în La major de George Enescu, Preludiu la după-amiaza unui faun de Claude Debussy, Concertul în Sol major pentru pian și orchestră, "Pavana pentru infantă defunctă" și Suita a II-a "Daphnis și Chloe" de Maurice Ravel.

Potrivit rador.ro, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio, RadiRo continuă în această seară. Al doilea concert al evenimentului va fi susținut de Orchestra Radiodifuziunii din Leipzig, Germania. Concertul de la Sala Radio începe la ora 19.00. Unicul festival din lume, dedicat orchestrelor radio, organizat de Radio România a început ieri. În cadrul evenimentului, care se desfășoară până duminica viitoare sunt incluse în premiere și concerte jazz. Această secțiune o aduce la București pe interpreta și compozitoarea Aura Urziceanu. Este de asemenea anunțată prezența a trei formații europene de profil. Toate concertele de la Festival sunt transmise în direct de canalele Radio România, înregistrate și difuzate ulterior de Televiziunea Publică și preluată de asemenea de radiodifuziuni membre ale Uniunii Europene de Radio.

Mai multe detalii pe www.radirofestival.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău