FOTO | Brașovul vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanț de oameni care citesc

  • 22 Aprilie 2018 17:32
FOTO | Brașovul vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanț de oameni care citesc

Peste o mie de persoane s-au adunat, duminică la prânz, în municipiul Brașov, să formeze un lanț uman pentru stabilirea unui record inedit. În total, 3.072 de oameni trebuie să participe și să citească o frază din cartea "Desculț”, a lui Zaharia Stancu, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Lanțul de oameni care citesc a fost format duminică, la ora 12.00, în centrul orașului Brașov, oameni din întreaga țară fiind așteptați să participe la eveniment până la ora 19.00.

Manifestarea prin care se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții și Centenarul Marii Unirii este organizat de Asociația C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Brașov și al Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă”.

"În jurul orei 14.00, la fața locului am trecut de o mie de persoane. Mai sunt oameni care așteaptă. Dacă avem noroc și dacă lumea are răbdare, batem și recordul. Vremea e potrivită, este chiar soare, dacă era poate nu chiar atât de cald era un pic mai bine, dar este bine și așa. Pentru Cartea Recordurilor este nevoie de 3072 de persoane. Fiecare persoană care participă citește câte o propoziție. Se ia prima propoziție, apoi a doua, a treia și așa mai departe, fiecare câte o propoziție din cartea <Desculț>, de Zaharia Stancu. Evenimentul este organizat de Asociația C' Art Fest, Primaria Brașov ne-a spijinit, la fel ne-au fost alături și cei de la Academia Forțelor Aeriene, au mai fost și parteneri comerciali”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alexandru Crețu, organizatorul manifestării.

Potrivit acestuia, oamenii au răspuns extrem de pozitiv inițiativei.

”Sunt foarte mulți tineri, inclusiv clase de copii din întreaga țară, de la Iași, Botoșani, de la Buzău. Nu contează de unde vin, contează să citească. Punctul de citire este unul singur, este în Piața Sfatului, de acolo se formează o coloană, iar fiecare persoană care citește face un pas în spate și vine următorul", a spus Alexandru Crețu.

În cazul în care va exista o pauză mai mare de zece secunde între doi cititori, încercarea de a intra în Cartea Recordurilor va eșua.

Participantul cu numărul 3.072 se va bucura de o experiență inedită, un zbor deasupra Brașovului.

Încercarea de a intra în Cartea Recordurilor a fost acceptată la capitolul "Most people in a reading relay", unde recordul actual este de 3.071 de participanți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău