Fotbal - CM 2018 | Suedia, în sferturile de finală, după 1-0 cu Elveția

  • 03 Iulie 2018 19:41
Fotbal - CM 2018 | Suedia, în sferturile de finală, după 1-0 cu Elveția

Selecționata Suediei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins Elveția cu scorul de 1-0 (0-0), marți, pe stadionul din Sankt Petersburg.

Unicul gol a fost marcat de Emil Forsberg (66), la capătul unui meci lipsit de spectaculozitate.

Elvețienii, fără doi jucători importanți, Lichtsteiner și Schaer, au avut o posesie mai bună a mingii, dar scandinavii și-au creat ocazii mai multe și mai mari.

Nordicii au avut primele oportunități, dar Berg a ratat în min. 8, când a scăpat în careu și a tras complet greșit, în min. 9, când a fost blocat de Akanji, iar Ekdal a șutat peste poartă, și apoi, cea mai mare șansă, în min. 28, când a reluat din careu, dar a scos Sommer.

Prima ocazie a elvețienilor a venit în min. 34, când Xhaka a șutat de la peste 30 m, dar balonul s-a dus pe deasupra porții. Dzemaili (38) a fost găsit în careu de Zuber, dar a trimis peste poartă din poziție ideală.

Forsberg (40) a beneficiat de o lovitură liberă, însă mingea a fost deviată de Dzemaili, puțin pe lângă. Ultima ocazie a primei reprize a fost un voleu al lui Ekdal (41), care a reluat din voleu de la 7 metri, la centrarea lui Lustig.

În partea secundă, Toivonen (49) a șutat peste poară din careu, iar în min. 66, Suedia a deschis scorul, prin Forsberg, cu un șut de la 17 metri, deviat decisiv de Akanji.

''Nati'' s-a aruncat în atac, iar Rodriguez a șutat de la distanță (69), dar a prins Olsen. Forsberg (79) a respins din fața porții reluarea lui Embolo, după un corner, iar Olsen a fost salvator la lovitura de cap a lui Seferovic, din centrarea lui Rodriguez (90+1).

În prelungiri, Olsson a scăpat pe contraatac și a fost faultat din spate de Lang, care a primit cartonaș roșu, arbitrul a dictat inițial penalty, dar a revenit apoi și a dat lovitură liberă din marginea careului, iar șutul lui Toivonen a fost respins de Sommer, la ultima fază a partidei.

În sferturi, Suedia va înfrunta câștigătoarea dintre Anglia și Columbia.

Elveția nu a reușit să marcheze în fazele eliminatorii ale turneelor de Cupă Mondială de 64 de ani.

Suedia - Elveția 1-0 (0-0)
A marcat: Emil Forsberg (66).
Sankt Petersburg, Stadionul Sankt Petersburg: 64.042 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, optimi de finală

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău