Fotbal - CM 2018 | Naționala de fotbal a Rusiei, acuzată de dopaj: Trebuie să facă teste mai amănunțite

  • 24 Iunie 2018 17:17
Fotbal - CM 2018 | Naționala de fotbal a Rusiei, acuzată de dopaj: Trebuie să facă teste mai amănunțite

Evoluțiile foarte bune ale naționalei Rusiei (5-0 cu Arabia Saudită și 3-1 cu Egipt) la Cupa Mondială trezesc suspiciuni la cel mai înalt. Travis Tygart, șeful agenției anti-drog din Statele Unite, a lansat, duminică, un atac direct asupra rușilor.

Între Rusia și Statele Unite ale Americii există un război deschis pe seama problemelor de dopaj din țara lui Vladimir Putin, iar totul a culminat cu interzicerea ex-sovieticilor la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, după ce s-a descoperit că Moscova gira tacit un sistem de dopaj în masă în care erau implicați peste 1.000 de sportivi, printre care și fotbaliști, scrie MEDIAFAX.

"Rusia nu ar trebui să găzduiască Mondialul! E clar că ei încalcă regulile. Sunt mulți oameni frustrați din această cauză, dar e prea târziu pentru a mai face ceva în privința asta. Dar măcar trimitem un mesaj sporivilor curați. Jucătorii ruși ar trebui supuși unor teste de mai mare acuratețe. O creștere atât e bruscă a prestațiilor acestora are nevoie de o monitorizare atentă pentru a garanta publicului corectitudinea competiției", a spus șeful USADA (Agenția Americană Anti-Drog).

În timp ce americanii își fac griji că rușii ar putea fenta sistemul anti-doping la turneul pe care-l organizează, englezii de la The Guardian au încercat să afle de la FIFA dacă există probleme cu vreun jucător care participă la Campionatul Mondial. Iar forul mondial a răspuns scurt: "Nu există suficiente probe care să ducă la deschiderea unei anchete împotriva unui jucător sau a unei echipe", s-a rezumat să transmită FIFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău