Fotbal - CM 2018 | Japonia - Senegal 2-2

  • 24 Iunie 2018 21:03
Fotbal - CM 2018 | Japonia - Senegal 2-2

Selecționatele Japoniei și Senegalului au terminat la egalitate, 2-2 (1-1), duminică, pe Ekaterinburg Arena, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Senegalezii au condus de două ori, prin golurile marcate de Sadio Mane (11) și Moussa Wague (71), dar ''Samuraii albaștri'' au revenit de fiecare dată, prin Takashi Inui (34), respectiv Keisuke Honda (78), relatează Agerpres.

Africanii au marcat la prima lor oportunitate, în min. 11, când portarul Kawashima a respins neinspirat mingea în Mane, la mingea centrată de Sabaly, iar balonul a intrat în poartă din vedeta lui Liverpool.

Niponii au ieșit la atac și prima situație notabilă s-a prezentat în min. 16, când Hasebe a șutat din afara careului, dar l-a nimerit pe coechipierul său Inui.

''Leii din Teranga'' au mai avut o ocazie bună (22), dar voleul lui Ismaila Sarr a fost reținut de Kawashima.

Japonia a restabilit egalitatea prin Inui (34), cu un șut din careu la colțul lung, acțiune la care o contribuție importantă a avut și Nagatomo.

Ultima situație din prima repriză a fost semnată de Niang, dar Kawashima a respins mingea trimisă de atacantul senegalez (39).

Asiaticii au început mai bine repriza secundă, dar Osako a reluat slab cu capul (49) și Khadim Ndiaye nu a avut probleme în a reține.

Niang și-a încercat șansa în două rânduri, dar a trimis peste poartă (50) și apoi pe centrul porții (55) fără emoții pentru Kawashima.

Au urmat momente foarte bune ale echipei antrenate de Akira Nishino, dar Osako (60) a ratat incredibil din 6 metri, iar Inui (64) a tras în vinclu din colțul careului de 16 metri.

Senegalul a preluat din nou conducerea în min. 71, când fundașul Wague a marcat la colțul scurt, din centrarea lui Sabaly, prelungită de Niang.

Doar șapte minute a durat avantajul africanilor, pentru că Japonia a ratat mai întâi prin Osako (75), al cărui șut a fost blocat de Sane, iar apoi a egalat prin Honda (78), care a reluat din apropiere mingea centrată de Inui, după o serie de erori în defensivă senegaleză, în frunte cu portarul Khadim Ndiaye, care a ieșit neinspirat.

Honda a devenit astfel primul fotbalist japonez care marchează la trei Cupe Mondiale (2010, 2014 și 2018).

Ambele echipe sunt neînvinse după primele lor două partide din grupă și au șanse să meargă împreună mai departe.

Senegalul deține cea mai bună performanță africană la Cupa Mondială, sferturile de finală în 2002, alături de Camerun (1990) și Ghana (2010).

Nicio echipă asiatică nu a câștigat două meciuri consecutive la Cupa Mondială.

Românul Octavian Goga a fost comisar de meci la confruntarea de pe Ekaterinburg Arena.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău