Fotbal - CM 2018 | Franța, calificată în optimi, după o victorie chinuită cu Peru (1-0)

  • 21 Iunie 2018 21:18
Fotbal - CM 2018 | Franța, calificată în optimi, după o victorie chinuită cu Peru (1-0)

Reprezentativa Franței s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, joi, după ce a învins cu mare dificultate selecționata statului Peru cu scorul de 1-0 (1-0), pe Ekaterinburg Arena, în Grupa C a competiției.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Kylian Mbappe (34). Peruanii nu mai au nicio șansă de a ieși din grupe, dar pentru al doilea loc se bat Danemarca și Australia, care au remizat joi, 1-1.

''Les Blesu'' au avut inițiativa în prima parte a meciului, iar Pogba (12) a șutat periculos pe lângă poartă. Varane (14) a reluat cu capul din 6 metri, dar balonul a trecut puțin pe lângă țintă. Griezmann (16) a șutat pe direcția lui Gallese, după o minge întoarsă de Giroud.

Prima oportunitate a sud-americanilor, care sunt la prima lor Cupă Mondială după 1982, a venit în min. 31, când șutul lui Guerrero a fost respins de Lloris.

A fost apoi rândul lui Mbappe să se remarce: în min. 33, vedeta echipei PSG a încercat o reluare acrobatică cu călcâiul, fără efect, iar un minut mai târziu a trimis simplu în plasă mingea deviată de Alberto Rodriguez la șutul lui Giroud.

Kylian Mbappe a devenit cel mai tânăr marcator al Franței la o Cupă Mondială, la vârsta de 19 ani și 183 de zilei, depășindu-l pe David Trezeguet (20 ani, 246 zile).

Peruanii au ieșit la joc și au încercat să se apropie de poarta lui Lloris, fără prea mult succes. Echipa antrenată de Ricardo Gareca a controlat destul de autoritar repriza secundă, și-a creat unele ocazii de gol, dar nu a reușit să fructifice niciuna.

Cea mai mare ocazie a sud-americanilor a fost șutul cu efect al lui Aquino, de la circa 20 de metri, mingea lovind vinclul (50).

Carrillo (61) și Advincula (69) au trimis și el șuturi din afara careului, dar de fiecare dată mingea s-a dus peste poartă. Guerrero a avut ultima oportunitate a echipei peruane, în min. 88, din lovitură liberă, însă Lloris a fost la post.

Franța, campioană mondială în 1998, a ratat două șanse notabile, prin Dembele (82), al cărui șut din 14 metri s-a dus puțin alături, și Giroud (90+4), blocat in extremis de Trauco.

Peruanii au terminat cu o posesie a mingii superioară, 56%, dar au pierdut meciul.

Comisar de meci a fost românul Octavian Goga.

Portarul Lloris a bifat selecția sa cu numărul 100, fiind al șaptelea fotbalist francez care reușește acest lucru.

Peru a învins Franța în singurul meci direct, un meci amical disputat în 1982, la Paris (1-0). Franța nu a mai pierdut în fața unei formații sud-americane de la ediția din 1978, când Argentina s-a impus cu 2-1.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 26 iunie, Danemarca - Franța, la Moscova (stadionul Lujniki), și Australia - Peru, la Soci (stadionul Fișt).

Franța - Peru 1-0 (1-0)
A marcat: Kylian Mbappe (34).
Ekaterinburg, Ekaterinburg Arena: 32.789 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa C

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău