Fotbal - CM 2018 | FIFA a anunțat rezultatul testelor antidoping efectuate în timpul competiției

  • 13 Iulie 2018 09:01
Fotbal - CM 2018 | FIFA a anunțat rezultatul testelor antidoping efectuate în timpul competiției

Federația internațională de fotbal (FIFA), organizatoarea Cupei Mondiale 2018 din Rusia, a anunțat că toate testele antidoping efectuate înainte și în timpul competiției, în total peste 2.000 de controale, s-au dovedit negative, informează AFP.

„În timp ce Cupa Mondială 2018 din Rusia se îndreaptă către final, FIFA este astăzi în măsură să anunțe că, până acum, rezultatele analizelor tuturor controalelor antidoping efectuate înainte și în timpul competiției s-au dovedit negative", a precizat forul fotbalistic mondial într-un comunicat.

Începând din luna ianuarie, 2.037 de controale au fost efectuate de către FIFA, instanțele antidoping ale țărilor implicate și confederațiilor, în cadrul "celui mai cuprinzător program creat vreodată pentru o Cupă Mondială".

Fiecare jucător din cadrul celor 32 de selecționate participante a fost supus controlat înaintea competiției, în cadrul testelor inopinate, în afara celor efectuate în timpul turneului, imediat după meciuri și în zilele de repaus, adaugă FIFA.

Echipele calificate în semifinale - Franța, Belgia, Anglia și Croația - au fost testate în medie de 4,41 ori începând din luna ianuarie și până la opt ori, în cazul anumitor jucători.

A fost înregistrată o singură "analiză anormală", însă jucătorul respectiv "se afla în posesia unei autorizații de utilizare în scop terapeutic pentru substanța detectată", a explicat forul mondial, fără să ofere mai multe informații.

"Toate eșantioanele prelevate au fost analizate în laboratoarele acreditate de către AMA (Agenția Mondială Antidoping), majoritatea dintre ele - și în special toate eșantioanele recoltate în timpul competiției - fiind analizate de laboratorul de la Lausanne, în Elveția", se mai arată în comunicatul FIFA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău