Fotbal - CM 2018 | Danemarca - Australia 1-1

  • 21 Iunie 2018 17:49
Fotbal - CM 2018 | Danemarca - Australia 1-1

Selecționatele Danemarcei și Australiei au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi, pe Samara Arena, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Christian Eriksen (7) a marcat pentru danezi, iar Mile Jedinak (38 - penalty) a înscris golul australienilor, pentru un rezultat echitabil, ambele echipe păstrând șanse de a avansa în optimi.

Danezii au început mai bine meciul de la Samara, dar prima oportunitate s-a ivit chiar la poarta lor (5), când Leckie a trimis cu capul peste poartă.

Danemarca a deschis scorul după doar șapte minute de joc, când Eriksen a găsit o breșă în apărarea australiană și a șutat de la 14 metri, după un assist furnizat de Jorgensen.

Danezii au continuat să aibă inițiativa și și-au mai creat două situații notabile, dar Ryan a prins în doi timpi șutul lui Sisto (22), iar Jorgensen a trimis cu capul pe lângă poartă (24), la centrarea lui Dalsgaard.

Treptat, australienii au avansat tot mai mult și presiunea a crescut în apropierea careului danez, iar Kruse (31) a ales soluția greșită, preluare în mijlocul careului, fiind blocat imediat.

Australia a egalat în min. 38, când Jedinak a marcat din penalty, acordat de arbitru cu ajutorul sistemului VAR (asistența video pentru arbitraj), după un henț comis de Poulsen în propriul careu.

Danemarca a încercat să reacționeze, iar Sainsbury (42) a avut o intervenție stângace la propria poartă, fiind aproape de autogol, însă Ryan a prins balonul.

După pauză, nordicii au avut prima ocazie, dar Sisto (51) a șutat pe lângă poartă din 12 metri.

Cele două formații au încercat să construiască, dar nu au reușit decât să se anuleze reciproc.

Cerebralul Mooy a expediat un șut foarte periculos (71), iar mingea a trecut razant peste transversală. Schmeichel a fost apoi la post la mingea trimisă de Rogic (72). Danezii au avut și ei o situație bună, însă mingea expediată de Sisto s-a dus puțin pe lângă bară (73).

Danezii au căutat breșa în apărarea adversă, dar ''Socceroos'' au fost aproape să dea lovitura pe o contră: Schmeichel (88) a avut două intervenții salvatoare la șuturile consecutive ale lui Arzani și Leckie.

Braithwaite a trimis slab spre poartă la ultima acțiune a danezilor (90+2).

Poulsen va rata ultimul meci din grupă din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Danezii nu primiseră gol în precedentele lor cinci partide.

"Socceroos" au pus capăt unei serii de patru înfrângeri la Cupa Mondială.

Danemarca e neînvinsă de 17 partide în toate competițiile (9 victorii, 8 egaluri), ultimul său eșec fiind un 0-1 cu Muntenegru pe 11 octombrie 2016.

În celălalt meci al grupei, Franța întâlnește reprezentativa statului Peru, ultimele meciuri din grupă urmând să se joace pe 26 iunie, Danemarca - Franța, la Moscova (stadionul Lujniki), și Australia - Peru, la Soci (stadionul Fișt).

Danemarca - Australia 1-1 (1-1)
Au marcat: Christian Eriksen (7), respectiv Mile Jedinak (38 - penalty).
Samara, Samara Arena: 40.727 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa C

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău