Fotbal - CM 2018 | Columbia, învinsă neașteptat de Japonia, cu 2-1

  • 19 Iunie 2018 17:11
Fotbal - CM 2018 | Columbia, învinsă neașteptat de Japonia, cu 2-1

Mijlocașul columbian Carlos Sanchez a devenit primul jucător de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia eliminat din cauza unui cartonaș roșu, sancțiune care a fost acompaniată și de un penalty în favoarea Japoniei, transformat de Shinji Kagawa în minutul 6, relatează AFP.

Selecționata Columbiei a fost învinsă neașteptat de echipa Japoniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marți, pe Mordovia Arena din Saransk, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Niponii s-au impus prin golurile marcate de Shinji Kagawa (6 - penalty) și Yuya Osako (73), în condițiile în care sud-americanii au evoluat practic tot meciul în zece oameni. Golul echipei antrenate de Jose Pekerman a fost înscris de Juan Quintero (39).

Meciul a început cu o lovitură de teatru, Carlos Sanchez fiind eliminat pentru henț în careu, la șutul lui Kagawa, după ce Ospina respinsese șutul lui Osako. Kagawa a transformat penalty-ul acordat (6) și ''Samuraii albaștri'' erau la conducere.

Sud-americanii au avut și în acest condiții o ocazie de gol prin Falcao (12), dar portarul a prins mingea trimisă de ''El Tigre''.

Columbienii au acuzat în continuare șocul și au fost aproape să încaseze iar gol, însă Inui (15) și Osako (32) au reluat complet greșit din poziții ideale.

''Los Cafeteros'' au echilibrat jocul și au avut o posesie prelungită, iar în min. 34 Falcao a ajung cu greu la o centrare a lui Quintero.

Columbia a egalat neașteptat, dintr-o lovitură liberă, prin Quintero (39), care l-a surprins pe portarul Kawashima cu un șut pe jos.

După pauză, deși era de așteptat ca sud-americanii să forțeze un gol al victoriei, niponii au fost mult mai periculoși.

Osako (54), scăpat din marcaj, a tras la colțul scurt, dar Ospina a apărat. Portarul lui Arsenal s-a opus și la șutul lui Inui (57), apoi a intervenit la mingea expediată de Sakai (72). Ospina nu a mai avut ce face în min. 73, când Osako a marcat cu capul, după un corner.

Columbienii au apelat la James Rodriguez, care a resimțit o stare de oboseală în ultimele zile, s-au aruncat în atac, dar vedeta lui Bayern Munchen a fost blocată în momentul șutului (78). Echipa lui Pekerman a dezamăgit complet, evoluând haotic, fără nicio idee, cu foarte multe erori.

James Rodriguez a fost golgheterul Cupei Mondiale din 2014, ediție la care Columbia învingea Japonia cu 4-1 în faza grupelor (James a marcat un gol). În Brazilia, echipa columbiană a reușit cea mai bună performanță a sa la un turneu final, atingerea sferturilor de finală.

Radamel Falcao a ratat Cupa Mondială din 2014 din cauza unei accidentări la ligamente, iar meciul cu Japonia a fost debutul pentru el la o Cupa Mondială.

De remarcat că până la meciul de marți niciodată o echipă asiatică nu a învins una sud-americană la Cupa Mondială, în 17 confruntări (trei egaluri).

Japonia nu avea nicio victorie în ultimele sale patru meciuri la Cupa Mondială, dar nu a avut niciodată cinci partide la rând fără victorie. Precedentul lor succes data de la CM 2010, 3-1 cu Danemarca.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău