Fotbal - CM 2018 | Belgia a învins Tunisia cu 5-2 și este aproape calificată în optimi de finală

  • 23 Iunie 2018 17:30
Fotbal - CM 2018 | Belgia a învins Tunisia cu 5-2 și este aproape calificată în optimi de finală

Naționala Belgiei este aproape calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, după ce a învins Tunisia cu scorul de 5-2 (3-1) într-un meci disputat sâmbătă pe stadionul Spartak din Moscova, în Grupa G a competiției.

Belgia s-a impus categoric, fără să forțeze, după o evoluție mult mai convingătoare decât în primul său meci din grupă, când a trecut cu 3-0 de Panama. Primele 20 de minute ale întâlnirii au fost printre cele mai spectaculoase de la acest Mondial, relatează Agerpres.

Fotbal - CM 2018 | Belgia a învins Tunisia cu 5-2 și este aproape calificată în optimi de finală Foto: (c) PETER POWELL/EPA

Golurile învingătorilor au fost semnate de Eden Hazard (minutul 6, din penalty, și 51), Romelu Lukaku (16, 45+3), Michy Batshuayi (90), iar pentru învinși au marcat Dylan Bronn (18), Wahbi Khazri (90+3).

După acest rezultat, naționala africană mai are șanse pur teoretice de calificare în optimi de finală. În primul meci din grupă, Tunisia a fost învinsă de Anglia după un gol primit în prelungiri (1-2). Tunisia, prima echipă africană care a obținut o victorie la Mondial (în 1978), nu a trecut niciodată de faza grupelor la această competiție.

Belgia, marea favorită, a fost periculoasă încă din start, prin Lukaku (minutul 2) și Thomas Meunier (3).

Echipa antrenată de Roberto Martinez a obținut un penalty când Syam Ben Youssef, fostul fundaș al Astrei Giurgiu, l-a faultat pe Eden Hazard. Același Hazard a transformat penalty-ul în minutul 6.

Hazard putea majora diferența în min. 13, la capătul unei acțiuni colective.

Al doilea gol al "diavolilor roșii" a venit în min. 16, când Lukaku a fructificat lansarea lui Dries Mertens. Lukaku a punctat de două ori în victoria cu Panama.

Tunisia a avut puterea să revină rapid prin golul fundașului Dylan Bronn, care a înscris cu o lovitură de cap în min. 18, la o lovitură liberă. Bronn evoluează în Belgia, la Gent.

Carrasco a avut o mare ocazie (20), iar după două minute Bronn, autorul golului tunisienilor, a suferit o accidentare bizară și a fost înlocuit.

Lukaku nu a reușit să valorifice o situație în care ajunsese singur cu portarul (27), iar un minut mai târziu șutul lui Witsel a fost deviat de un fundaș.

Pe fondul unui joc mai slab al Belgiei, care s-a relaxat, tunisianul Sassi a avut șansa golului (31), iar Khazri l-a pus la încercare pe Courtois (33).

Syam Ben Youssef s-a accidentat și el și a fost schimbat în finalul primei reprize.

Lukaku nu a reușit să împingă mingea în poartă după un contraatac spectaculos (45+2), dar s-a revanșat un minut mai târziu, înscriind după un assist al lui Meunier.

Cu doi fundași înlocuiți încă din prima repriză, Tunisia a arătat o nesiguranță în apărare speculată de Hazard, care, servit cu o pasă lungă de Alderweireld, și-a trecut în cont dubla (51).

Ritmul partidei a scăzut după al doilea gol al lui Hazard, iar alte goluri au venit în ultimele minute, prin rezerva Batshuayi (90), pentru belgieni, și Khazri (90+3), pentru tunisieni.

În actul secund, Belgia a mai avut șanse de gol prin Alderweireld (47), Carrasco (61) și mai ales Batshuayi (76, 79, 81).Tunisianul Badri a avut un șut prins cu siguranță de Courtois (67).

Belgia și Tunisia s-au mai întâlnit la un Mondial în 2002, partida de atunci încheindu-se 1-1.

Belgia a ajuns la 11 meciuri consecutive fără înfrângere în grupele Cupei Mondiale.

Lukaku este în acest moment cel mai bun marcator de la CM 2018, alături de portughezul Cristiano Ronaldo, fiecare izbutind patru goluri. Lukaku, care a punctat o dată și la ediția precedentă, a devenit, cu cinci goluri, cel mai bun marcator al Belgiei la Cupa Mondială, egalându-l pe Marc Wilmots, fostul selecționer al "diavolilor roșii".

Belgia a marcat opt goluri în două meciuri de la acest Mondial, la fel ca Rusia, gazda competiției.

Duminică va avea loc meciul Anglia - Panama, la Nijnîi Novgorod. Pe 28 iunie se vor juca ultimele partide din Grupa G, Belgia - Anglia și Tunisia - Panama.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău