Fotbal - CM 2018 | Belgia a încheiat pe locul 3, după 2-0 cu Anglia în finala mică

  • 14 Iulie 2018 19:37
Fotbal - CM 2018 | Belgia a încheiat pe locul 3, după 2-0 cu Anglia în finala mică

Echipa Belgiei a încheiat pe locul 3 Cupa Mondială de fotbal 2018, după ce a învins cu 2-0 (1-0) Anglia în finala mică, disputată sâmbătă la Sankt Petersburg.

Belgia, o echipă mai talentată, a meritat victoria, obținută grație golurilor lui Thomas Meunier (minutul 4) și Eden Hazard (82).

"Diavolii roșii" au îmbunătățit astfel cea mai bună performanță a lor la un Mondial, locul 4 la ediția din 1986 (2-4 cu Franța după prelungiri). La turneul final din Rusia, Belgia a fost eliminată în semifinale de Franța (0-1), după ce a trecut în sferturi de Brazilia (2-1).

Anglia, campioana mondială din 1966, a mai jucat o singură dată finala mică, în 1990, când s-a înclinat în fața Italiei (1-2). La CM 2018, englezii au pierdut în semifinale în fața Croației (1-2 după prelungiri).

Thomas Meunier, care a ratat semifinala cu Franța din cauza unei suspendări, a deschis scorul la prima acțiune periculoasă a Belgiei, în minutul 4, după ce Romelu Lukaku l-a lansat pe Nacer Chadli pe flancul stâng.

Fotbal - CM 2018 | Belgia a încheiat pe locul 3, după 2-0 cu Anglia în finala mică

De Bruyne a avut o mare șansă de gol pentru Belgia, în min. 12, iar cinci minute mai târziu Lukaku a preluat greșit.

Anglia, care a fost lipsită de luciditate și de finețe în atac, mai ales în prima repriză, a ratat egalarea în min. 23, prin Kane, la pasa lui Sterling.

Echipa antrenată de Roberto Martinez a rămas periculoasă și Stones a blocat șutul lui Hazard (34), iar Alderweireld a trimis peste poartă la cornerul care a urmat.

Anglia a evoluat mai bine în actul secund, iar Kane a fost din nou aproape de egalare (54).

Două minute mai târziu, Lukaku nu a profitat de pasa lui De Bruyne. Lukaku, cel mai bun marcator al echipei sale la acest turneu, cu patru goluri, a avut un meci slab și a fost înlocuit de Mertens (60).

Meunier a urcat din nou în atac, însă Delph a îndepărtat pericolul (62).

Englezul Eric Dier a avut o ocazie uriașă, Alderweireld, colegul său de la Tottenham, salvând de pe linia porții (70). Dier a fost din nou periculos la una din fazele următoare (73), iar după un minut a fost imitat de Maguire.

Mertens a încheiat cu o execuție nefericită un contraatac spectaculos (76). Un alt contraatac al Belgiei i-a permis portarului Pickford să se remarce la șutul lui Meunier (80).

Un nou contraatac rapid s-a încheiat cu golul lui Eden Hazard (82).

Fotbal - CM 2018 | Belgia a încheiat pe locul 3, după 2-0 cu Anglia în finala mică

Harry Kane, golgheterul competiției, cu șase goluri, nu a avut o partidă prea reușită.

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a efectuat cinci modificări în unsprezecele de start față de semifinala împotriva Croației. Echipa sa de start a avut o medie de vârstă de 25 de ani și 174 de zile, aceasta fiind cea mai tânără națională a Albionului aliniată la Cupa Mondială, potrivit site-ului FIFA.

Grație golului lui Meunier, Belgia are zece marcatori diferiți la această ediție a CM, egalând recordul stabilit de Franța în 1982 și Italia în 2006.

Belgia este echipa care a înscris cel mai mult la acest turneu, 16 goluri, în timp ce Anglia a punctat de 12 ori.

Cele două echipe s-au întâlnit și în ultimul meci din faza grupelor, când "diavolii roșii" s-au impus cu 1-0 prin golul lui Adnan Januzaj.

Fotbal - CM 2018 | Belgia a încheiat pe locul 3, după 2-0 cu Anglia în finala mică

 Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău