Fotbal | Balonul de Aur va fi decernat pe 3 decembrie. Finaliștii vor fi cunoscuți pe 8 octombrie

  • 24 Septembrie 2018 15:22
Fotbal | Balonul de Aur va fi decernat pe 3 decembrie. Finaliștii vor fi cunoscuți pe 8 octombrie

A 63-a ediție a Balonului de Aur, cel mai prețios premiu individual pentru un fotbalist, va avea loc la Paris pe 3 decembrie, în timp ce finaliștii vor fi cunoscuți pe 8 octombrie, a anunțat luni France Football, organizatoarea galei.

Pentru prima oară, în 2018, se va acorda un trofeu pentru cea mai bună jucătoare și Trofeul Kopa, rezervat celui mai bun fotbalist Under-21. Câștigătorii Balonului de Aur, la masculin și feminin, vor fi desemnați în urma unui vot în rândul jurnaliștilor. Cel mai bun jucător sub 21 ani va fi ales de cei 33 laureați ai Balonului de Aur, aflați în viață, printre care se numără Dennis Law, Franz Beckenbauer, Michel Platini, Jean-Pierre Papin, Marco van Basten, Zinedine Zidane, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo etc.

Kylian Mbappe, campion mondial cu Franța, pare marele favorit la acest trofeu nou.

Ceremonia Balonului de Aur va fi transmisă în direct în peste 120 de țări, de la Paris, începând cu ora 21,45 (ora României).

Finaliștii pentru cele trei premii vor fi anunțați pe 8 octombrie, simultan de L'Equipe și France Football.

Între 2010 și 2016, France Footbal și FIFA au decernat în comun un singur premiu pentru cel mai bun jucător al planetei. După 2016, FIFA și-a resuscitat propriile premii, care sunt decernate în urma unui vot în rândul fanilor, căpitanilor de naționale, selecționeri și jurnaliști.

Premiile The Best ale FIFA vor fi decernate luni 24 septembrie la Londra, iar cei trei finaliști sunt Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah și Luka Modric. Croatul, vicecampion mondial și câștigător al Ligii Campionilor, a fost deja desemnat cel mai bun fotbalist de către UEFA pentru sezonul trecut.

Din 2008, Ronaldo și Messi și-au împărțit Baloanele de Aur, fiecare având câte 5 trofee.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău