Fostul director al FBI, James Comey: Donald Trump este "inapt moral" să fie președinte

  • 16 Aprilie 2018 09:56
Fostul director al FBI, James Comey: Donald Trump este

Donald Trump este "inapt moral" să conducă Statele Unite, a afirmat fostul director al FBI James Comey într-un interviu difuzat duminică la postul de televiziune ABC, relatează Agenția France Presse.

"Nu cred în poveștile potrivit cărora el ar fi deficient mintal sau în primele etape ale demenței", a spus James Comey, potrivit unui transcript al ABC. "Nu cred că este inapt medical. Cred că este inapt moral să fie președinte", a subliniat el.

"Președintele nostru trebuie să întruchipeze respectul și să adere la valorile care se află în inima țării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) fiind adevărul. Acest președinte nu este capabil să o facă", a continua James Comey.

Trump l-a demis pe Comey în 2017. Liderul de la Casa Albă a acuzat modul în care FBI a desfășurat ancheta asupra folosirii ilegale de către democrata Hillary Clinton a unui server privat pentru e-mailurile ei în timp ce era secretar de stat.

Președintele a criticat, de asemenea, ancheta FBI asupra suspiciunilor de înțelegere secretă între echipa lui Trump și responsabili ruși în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Marți, urmează să fie lansată o carte de 300 de pagini sub semnătura lui James Comey și intitulată 'A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership' în care îl descrie pe Donald Trump drept o persoană 'detașată de adevăr și de valorile instituționale', 'condusă de ego' și care 'pretinde loialitate personală'.

La rândul său, Donald Trump s-a dezlănțuit încă o dată duminică împotriva fostului șef al FBI într-o serie de mesaje pe Twitter.

''El este o bilă de noroi slabă și falsă care a fost, așa cum timpul a demonstrat, un director al FBI groaznic. Gestionarea cazului coruptei Hillary Clinton și evenimentele conexe vor rămâne în istorie drept cea mai proastă 'muncă de mântuială' din istorie. Am avut marea onoare de a-l concedia pe James Comey!'', a scris Donald Trump. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău