Ford aduce un nou model la Craiova. Cum se va numi cel de-al doilea SUV produs de americani în România

  • 18 Ianuarie 2019 16:50
Ford aduce un nou model la Craiova. Cum se va numi cel de-al doilea SUV produs de americani în România

Ford va produce în fabrica din Craiova un nou model de SUV de mici dimensiuni, care ar putea fi denumit Puma și va fi prezentat public în toamnă, anunță Automotive News Europe, potrivit Mediafax.

Puma va fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt și va înlocui modelul EcoSport, conform firmei de consultanță Inovev.

Compania va prezenta și un înlocuitor pentru SUV-ul compact Kuga, planul Ford fiind să aloce mai multe resurse pe mașinile SUV în Europa.

În urmă cu o săptămână Ford a anunțat că va reduce mii de locuri de muncă, va părăsi piețele neprofitabile și va opri producția autovehiculelor care aduc pierderi, ca parte a unui efort de restructurare menit să aducă o marjă de operare de 6% în Europa. Ford a declarat că va ieși din segmentul multivan, va opri fabricarea transmisiilor automate în Bordeaux în august, își va revizui operațiunile din Rusia și va unifica sediul Ford UK și Ford Credit la Dunton, Essex. Ford Europe, care are în prezent 53 000 de angajați, a înregistrat pierderi de 245 milioane euro înainte de dobânzi și impozite în trimestrul al treilea.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău