FinComBank, amendată de BNM cu peste 362.000 de lei

  • 25 Iunie 2018 12:49
FinComBank, amendată de BNM cu peste 362.000 de lei

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis să sancționeze cu amendă „Banca de Finanțe si Comerț" (FinComBank), suma fiind de 362.141 de lei.

Potrivit unui comunicat al instituției, BNM a aplicat și o sancțiune sub formă de avertisment membrilor Comitetului de conducere a băncii. Deciziile au fost luate în urma unor controale efectuate de către BNM la FinComBank. 

„Banca nu a respectat unele cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare. De asemenea, banca nu a respectat legislația cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cu privire la reglementarea valutară, serviciile de plată și sistemele de plăți”, se precizează în comunicat. 

Astfel, BNM i-a avertizat pe președintele băncii, Victor Hvorostovschi, precum și pe vicepreședinții, Larisa Rudenco și Iuri Salamaha. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău