Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” se deschide astăzi. Programul evenimentului

  • 07 Septembrie 2018 16:33
Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” se deschide astăzi. Programul evenimentului

Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” se deschide astăzi cu  spectacolul de operă  "MACBETH" de Giuseppe Verdi. Cea de-a  26-a ediție a festivalului, va debuta diseară, la Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu, la ora 18.30. ”Macbeth” este o poveste dramatică despre lupta pentru coroană și supremație, scrisă în baza tragediei lui William Shakespeare.

Sâmbătă, 9 septembrie, se va juca spectacolul „Boema”, o  emoționantă istorie de dragoste, pe muzica  marelui Giacomo Puccini. Maestrul Tiberiu Soare de la Opera Română din București va dirija orchestra. În rolul poetului Rodolfo va evolua tenorul Florin Guzgă, solist al Operei Naționale Iași.

„Căsătoria Secretă” și „Carmen” sunt alte două spectacole de operă programate în carul Festivalului „Maria Bieșu”.

Publicul va avea ocazia să urmărească și trei spectacole de balet ”Lacul Lebedelor”, ”Romeo și Julieta” și ”Spartacus”.

Festivalul se va încheia la 16 septembrie cu un spectacol de gală susținut de f tenorul Juan Diego Floris din Peru și soprana Valentina Narfonița solistă a operei din Viena.

Amintim că prima ediție a festivalului „Invită Maria Bieșu” a avut  loc în septembrie 1990 la inițiativa primadonei Operei Naționale. În prezent, festivalul este dedicat memoriei Mariei Bieșu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău