Festivalul de Film de la Berlin a anunțat primele filme din competiție

  • 13 Decembrie 2018 18:51
Festivalul de Film de la Berlin a anunțat primele filme din competiție

Cele mai recente filme semnate de regizorii germani Fatih Akin și Angela Schanelec precum și de cineastul francez Francois Ozon au fost selectate în competiția pentru Ursul de Aur 2019, cea mai importantă recompensă acordată în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, au anunțat joi organizatorii, potrivit dpa.

Printre peliculele anunțate se numără mult-așteptatul film al lui Akin, ''The Golden Glove'', inspirat din povestea adevărată a unor crime petrecute în orașul natal al regizorului, Hamburg; drama realizată de Schanelec, ''I Was at Home, But'', și ''By the Grace of God'' de Ozon, ''povestea scandalului unui abuz sexual în care este implicat un preot catolic''.

Pe lista filmelor din competiție se mai află: ''The Ground Beneath My Feet, al regizoarei austriece Marie Kreutzer, ''A Tale of Three Sisters'', realizat de cineastul turc Emin Alper, și ''Ghost Town Anthology'', de regizorul canadian Denis Cote.

Tot joi a fost anunțată și o proiecție specială, în afara competiției, a filmului ''Brecht'', cu Berghart Klaussner în rolul legendarului dramaturg german Bertolt Brecht.

Comunicatul vine la două zile după ce organizatorii Berlinalei au anunțat că actrița franceză Juliette Binoche va prezida juriul ediției de anul viitor, desfășurată în intervalul 7-17 februarie.

Binoche este cunoscută publicului pentru rolul asistentei medicale din ''The English Patient'', interpretare pentru care a obținut premiul Oscar în 1997.

La edițiile anterioare, juriul alcătuit din șapte membri a fost prezidat, printre alții, de Isabella Rossellini, Werner Herzog, Tilda Swinton, Darren Aronofsky, Meryl Streep și Paul Verhoeven.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău