Logo
Prima pagină

Societate

Familia Diminescu | Iurie Bădicu: 5% din PIB-ul R.Moldova vine din contribuțiile businessului creativ

03 Mai 10:27

Cu ce probleme se confruntă autorii de produse creative, care sunt provăcările actuale ale bussinesului creativ? Pe data de 26 aprilie a fost marcată Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale, care este celebrata din anul 2001. Acest eveniment a fost instituit de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, una din agentiile specializate ale Natiunilor Unite, creata in 1967 cu scopul declarat de a incuraja activitatea creatoare si promovarea proprietatii intelectuale oriunde in lume.


0%

Familia Diminescu | Iurie Bădicu: 5% din PIB-ul R.Moldova vine din contribuțiile businessului creativ


Drepturile de autor și drepturile conexe reprezintă o parte importantă a proprietății intelectuale. Dezvoltarea tehnologiilor informaționale și extinderea rețelei digitale au favorizat resetarrea sistemului dreptului de autor și a drepturilor conexe. Ca rezultat au fost necesare adoptarea altor noi reguli de conduită, care să facă față noilor realități.

Iurie Bădicu, prezent la emisiunea matinală Familia Diminescu de la Radio Chișinău, a vorbit despre cea mai proapsătă publicație apărută în R.Moldova, despre drepturile de autor: „Dreptul de autor și drepturile conexe”, autor Ion Țigănaș, publicație apărută cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Despre dreptul de autor, dar și despre alte lucruri, vă invităm să ascultați interviul integral.

 

 

 

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: