Familia Diminescu | Angela Brașoveanu: Rețetele de bucate moldovenești, până la perioada sovietică, conțineau ulei de măsline, păstăi de vanilie și coajă de portocală

  • 26 Septembrie 2018 12:46
0%
00:00:00
00:00:00

Librăria din Centru, lansează joi, 27 septembrie, la ora 18.15, primul volum ai culegerii de rețete tradiționale, „Oameni, locuri, bucătărie și vin. Alese din Moldova”.

Angela Brașoveanu, autoarea volumului, spune că această culegere cuprinde peste 200 de rețete și o colecție de fotografii, locuri și oameni surprinse de fotograful Roman Rybaleov. 

„Bucătăria țărănească este înțeleaptă și rațională. Fiecare zonă din R.Moldova și-a adaptat retetele și preferințele culinare conform împrejurimilor în care își au habiatatul. La Sud se manâncă mai mult carne de oaie, găini, pește, iar bucătăria este semănătoare celei din Dobrogea. La Nord, preferințele înclină mai mult spre mâncăruri grase și consistente, acolo găsim mai multe rețete „boierești”, care seamană cu bucătăria bucovineană, iar la Centru predomină bucatele mai vegetale din ierburi, legume, ciuperci”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău