Facultatea de medicină a Universității din New York va deveni gratuită

  • 17 August 2018 18:30
Facultatea de medicină a Universității din New York va deveni gratuită

Înscrierea la prestigioasa facultate de medicină din cadrul Universității din New York va deveni gratuită pentru toți studenții, începând cu anul universitar următor, o schimbare importantă pentru un program care costa până acum peste 220.000 de dolari, potrivit AFP.

Oficialii universității i-au surprins cu această veste pe studenții din anul întâi, care au venit joi să-și obțină halatul alb în cadrul unei ceremonii desfășurate anual.

Kenneth Langone, președintele consiliului facultății de medicină NYU Langone Health, a explicat că acest lucru a fost posibil datorită donațiilor unor binefăcători.

''Speranțele și așteptările noastre sunt că, făcând posibil accesul unui număr mai mare de candidați, vom deveni catalizatorul unei transformări în cadrul studiilor de medicină de pe tot teritoriul țării'', a spus Langone, citat într-un comunicat.

Cu toate acestea, gratuitatea nu vizează decât taxele de școlarizare. Celelalte taxe, administrative și pentru cazare, a căror valoare estimativă se ridică la 27.000 de dolari anual, vor fi plătite tot de studenți.

Cursurile facultății de medicină din cadrul Universității New York, instituție privată, durează patru ani. În prezent, facultatea are 531 de cursanți la toate nivelurile de pregătire.

Potrivit clasamentului anual de referință stabilit de publicația US News, facultatea este pe locul trei în topul național.

Printre cele 100 cele mai bune școli de medicină din Statele Unite, doar câteva sunt instituții publice, cu taxe de școlarizare semnificativ mai mici decât în cazul instituțiilor private.

Potrivit unui studiu al Asociației facultăților americane de medicină (AAMC), trei sferturi dintre absolvenții de medicină în 2017 au făcut credite pentru a studia. Datoria medie pentru obținerea unei diplome era de 202.000 de dolari.

În total, valoarea creditelor studențești a atins, la sfârșitul lui iunie, 1.410 miliarde de dolari, aproape dublându-se în ultimii zece ani, potrivit datelor Rezervei federale americane.

''În momentul în care își vor obține diploma, nu datorează nimic nimănui'', spune, cu optimism, Kenneth Langone, într-un mesaj video publicat pe Twitter.

''Pleacă de aici fără să fie împovărați'', a subliniat acesta, ''și pot privi spre un viitor pe care îl vor consacra pasiunii lor, să ajute oamenii să ducă o viață mai bună''.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău