Expoziția "Femeile de pe front (1916–1918). Centenarul Primului Război Mondial și al Marii Uniri", la Veneția

  • 28 Iunie 2018 15:51
Expoziția

Expoziția foto-documentară "Femeile de pe front (1916–1918). Centenarul Primului Război Mondial și al Marii Uniri" va fi inaugurată luni, de la ora 18.00, la sediul Ca’ Foscari Zattere - Cultural Flow Zone al Universității Ca’ Foscari din Veneția.

Potrivit news.ro, expoziția va fi deschisă publicului până în data de 19 iulie.  

Fragmente importante din expoziție îi sunt dedicate Reginei Maria, a cărei contribuție la organizarea Crucii Roșii Române și a serviciului de ambulanță a fost esențială.

Expoziția documentează, de asemenea, abnegația cu care Regina a întreprins, în ciuda condițiilor deosebit de dificile, nenumărate vizite pe front și în spitalele de campanie pentru a ridica moralul soldaților și al răniților. Propune, totodată, și o bogată galerie de portrete ale unor femei aviator, ofițer, avocat - adevărate excepții  în epocă - infirmiere, scriitoare, activiste pentru emanciparea femeilor, călugărițe care au participat la evenimentele belice.

Expoziția a fost îngrijită de Muzeul Național de Istorie a României și de Arhivele Naționale ale României, de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român și în parteneriat cu Universitatea Ca’ Foscari din Veneția și Cultural Flow Zone. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău