Logo
Prima pagină

Societate

Explozia de la Râșcani | Câteva persoane sunt cazate temporar. Cum comentează viceprimarul Nistor Grozavu

11 Ianuarie 14:41

Persoanele ce au avut de suferit în explozia din sectorul Râșcani al Capitalei sunt cazate în aceste zile geroase la spitalul Sf. Treime. Aici li s-a promis că se vor afla pentru o perioadă de 10 zile.


Explozia de la Râșcani | Câteva persoane sunt cazate temporar. Cum comentează viceprimarul Nistor Grozavu

Explozia de la Râșcani | Câteva persoane sunt cazate temporar. Cum comentează viceprimarul Nistor Grozavu


După expirarea  termenului de 10 zile, profesoara de muzică Ludmila Goncear și familia Iermolenco – unicii dintre sinistrați care în acest moment au nevoie de un domiciliu temporar,  vor fi nevoite să-și caute alt adăpost. Deși li s-a promis că  până în luna februarie, când se va încheia reparația apartamentelor, vor putea locui la Spitalul Feroviarilor,  pe data de 31 decembrie, administrația acestei instituții i-a somat să părăsească spitalul, pe motiv că a expirat contractual încheiat cu Primăria.

 Ludmila Goncear: “Pe 31 decembrie noi am fost evacuați din Spitalul Feroviarilor și timp de 2 zile eu și alte familii am fost nevoiți să ne găsim adăpost care și pe unde. Eu am fost găzduită de o prietenă, unde am dormit într-o odaie 8 oameni, într-un apartament unde se face reparație. Doar de pe data de 2 ianuarie noi trăim în spitalul nr.3, Sfânta Treime”.

Ludmila Goncear este multumită de atitudinea medicilor din secția Recuperare Neurologică, care și-au făcut datoria profesională, dar și omenească. Iată ce a declarat ea pentru Radio Chișinău:

Am rămas plăcut surprinsă de atitudinea medicului Vladimir Roșca, care a dat dovadă de compasiune și grijă. Deși am fost pur și simplu cazați în secție, ne-a consultat, ne-a oferit tratament și urmărește în permanență starea nostră de sănătate, care după accident încă nu s-a ameliorat definitiv”.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat pentru Radio Chișinău că majoritatea locatarilor din această casă au putut să revină în apartamentele lor la mijlocul lunii decembrie, cu excepția a 10 apartamente care au avut cel mai mult de suferit:

Apartamentele cele 10 s-a convenit că o să le facem la cheie, ca fiecare locatar să-și pună mobila și să poată locui. Ele încă nu sunt finisate. Săptămâna viitoare vor fi finisate 5 dintre ele, alte5 pînă la sfîrșitul săptămânii viitore, sau peste o săptămână săptămâna  vor fi locuibile. La momentul actual din toți locatarii sinistrați, la spitalul Sf. Treime sunt cazate două familii – de la etajul 16 și de la etajul 13. Ele pot fi locuibile deoarece bucătăria nu este afectată, camera de zi nu este afectată și o singură încăpere se află în reparație”, a menționat viceprimarul.

Potrivit lui Nistor Grozavu, în aceste două apartamente va fi finalizată reparația săptămâna viitoare.

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: