Expert | Noul Consiliu de administrație al ANRE nu va fi independent

  • 21 Ianuarie 2019 15:40
Expert | Noul Consiliu de administrație al ANRE nu va fi independent

Patru deputați ai coaliției majoritare din actualul Legislativ și-au depus actele pentru a candida la concursul pentru ocuparea celor cinci funcții de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, în total fiind 18 candidați.

Este salutabil interesul unor persoane de rang înalt pentru aceste funcții, dar faptul că este vorba despre atâția reprezentanți sau apropiați ai guvernării, trezește dubii că acest concurs va fi corect, susține expertul Victor Parlicov, fost director al ANRE.

„Am dubii față de faptul că acest concurs se va petrece corect. Faptul că toți cei cinci directori și-au dat demisia în mod organizat demonstrează că sunt acțiuni organizate. Adică, eu nu-mi fac iluzii că noul Consiliu de administrație al ANRE va fi independent față de actuala guvernare”, a afirmat Victor Parlicov. 

Cei patru deputați care se vor membri ai ANRE sunt președintele Comisiei buget, economie și finanțe, Ștefan Creangă, membru al grupului Popular-European, colegul său de grup Eugen Carpov, precum și deputații PDM, Iurie Chiorescu și Anatol Zagorodnîi. Eugen Carpov, Ștefan Creangă și Iurie Chiorescu au fost aleși pe listele PLDM, iar Anatol Zagorodnîi a intrat în Parlament pe lista PCRM.Comisia economie, buget și finanțe a respins însă candidatura lui Iurie Chiorescu pentru că nu are studii în domeniu.

La aceleași funcții mai aspiră președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă și fostul ministru al economiei și ex-consilier al premierului Pavel Filip, Octavian Calmâc.

Amintim că cei cinci directori ai ANRE au demisionat la sfârșitul anului trecut, dar pentru trei dintre aceștia demisia intervine la 1 martie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău