EXCLUSIV | Victor Popa, care va fi înlocuit la Curtea Constituțională de Raisa Apolschi, despre motivele demisiei sale

  • 14 Decembrie 2018 16:55
EXCLUSIV | Victor Popa, care va fi înlocuit la Curtea Constituțională de Raisa Apolschi, despre motivele demisiei sale

Președinta Comisiei juridice a Parlamentului, Raisa Apolschi, care a fost numită astăzi judecătoare la Curtea Constituțională, îl va înlocui pe Victor Popa în această funcție, care a demisionat.

Victor Popa a declarat pentru Radio Chișinău că a renunțat la mandat cu aproximativ trei luni înainte de a-i expira, din motive de sănătate.

Amintim că recent și un alt judecător al Curții Constituționale, Igor Dolea, a renunțat la mandat, cu două luni înainte de termen. În locul său a fost numit judecător fostul procuror general, Corneliu Gurin.

Tot în această săptămână, fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Artur Reșetnicov, deputat PDM, a fost numit judecător la Curtea Constituțională.

Comentatorii politici consideră că numirile din ultimele zile la mai multe instituții de stat, inclusiv la Curtea Constituțională, înainte de alegerile parlamentare, sunt o încercare a puterii de a-și pune persoane loiale în funcții cheie și o încercare de a-și consolida pozițiile.

Experții în domeniul justiției cred că numirile-fulger ale noilor judecători la Curtea Constituțională sunt îngrijorătoare.  La aceste desemnări nu s-a ținut cont de proceduri și de legi, ci mai degrabă de preferințele și relații personale, potrivit reprezentantei Centrului de Resurse Juridice, Nadejda Hriptievschi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău